27 Mart 2009 Cuma

İlkbaharda yavru deseni


İlkbaharda yavrulu alan merkezden çevreye doğru yayılmış. Öncelikle merkezde yavru yetiştirilmiş zamanla yavrulu alan genişlemiş. Açık ve kapalı hücrelere birbirine yakın zamanda yumurta konmuş. Pollen taşınıyor ve biriktiriliyor. Genç işçilerin çokluğu dikkat çekiyor. Kapalı hücreleri sıklığı ve erkek arı hücrelerinin azlığı ana arının kaliteli olduğunu gösteriyor. Resimde güçlü arı ailesi için gerekli olan her şeyin var olduğu görülüyor.
Diğer resimler içn: www.dorukari.com/25mart2009_1/index.html

26 Mart 2009 Perşembe

Bee-O-Pack Yarım Çerçevesi

Yeni işlenmeye başlanmış bee-o-pack yarım çerçevesi. Diğer resimler için : www.dorukari.com/25mart2009_1/index.html

Larva transfer kiti


Işıklı, mercekli, transfer iğneli larva transfer kiti.
Diğer resimler için : www.dorukari.com/19mart2009_1/index.html

25 Mart 2009 Çarşamba

En ucuz ana arı

Sayın arıcılar, en ucuz ana arı kendi ürettiğiniz ana arıdır. Bu iş Ana Arı Üretim Seti ile çok kolay. Detaylar: www.dorukari.com/y_ktphane.php

19 Mart 2009 Perşembe

Bee-O-Pack Çerçevesi

Deneme amaçlı koyduğum Bee-O-Pack çerçevenin kovandaki yeri . Bir çerçeve 2 yarım çerçeve ve 16 kasetten oluşmakta.[14 Mart 2009]

10 Mart 2009 Salı

Bee-O-Pack Sistem geldi





Petekli bal üretiminde yeni sistem. Amerikadan ithal kendinden kasetli ve kapaklı çerçeveler.
Bir kovanlık set içeriği:
Bir kovan için 8 çerçeve. Her çerçeve 2 yarım çerçeveden oluşmakta. Bir kovanda 16 yarım çerçeve. Her yarım çerçevede 8 kaset bulunmakta. Bir kovanda 16x8=128 kaset var. Her kaset için 1 kapak verilmekte. Bir kovan için 8 + 8 + 128 = 144 parça.
Kullanımı: Yarımlar birbirine sırt sırta girecek şekildedir. Dişi ve erkek şeklinde puntoları vardır. Puntolar bastırılarak 2 yarımdan 1 tam çerçeve oluşturulur. Bir ballığa 8 çerçeve olacak şekilde yerleştirilir. Kuluçkalık ile ballık arasına ana arı ızgarası konur. Kovan beslenir. Kasetler balla dolup sırlandıktan sonra sezon sonunda çerçeveler çıkarılır. Kasetler ayrılarak kapakları kapatılır. Etiketlenip karakovan balı olarak satışa sunulur.
Bir kaset bal 150-170 gram gelmekte. Bir kovandan 20 - 22 kg. petekli karakovan balı üretilmekte.
Fiyatı: Kargo dahil 239 TL. Posta ile ödemeli gönderilir.
Montaj bilgileri için:tıklayınız


Bal üretim bilgileri için : tıklayınız

Bilgileri yazdırmak için : tıklayınız








7 Mart 2009 Cumartesi

5 Mart 2009 Perşembe

İlginç






Resmin çekildiği tarih 1 Mart 2009
Gözlenen : 4 çerçeve arı . Doğmak üzere olan erkek arılar. Beşinci günde larva ve günlük yumurtalar.
Kovanın öyküsü: 4 Kaım 2008 'de ana arısı satıldığı için koloni ana arılı kovanla araya gazete konularak birleştirildi. 4 Aralık 2008'de kovan açıldığında aradaki gazetenin arılar tarafından parçalandığı, üst kattaki arıların kapağın altından çalıştığı ve kendine yeni ana arı yaptığı , arada bir engel olmadığı halde ana ve işçi arıların kavga etmeden yaşadıkları görüldü.
Yapılanlar: Üst katta kendine ana arı yapan koloni yeni boş kovana kondu. Burda kışı geçirdi. Ana arı doğduğu tarihten itibaren sonbahar ve kış boyunca hiç yumurtlamadı. 1 mart 2009 tarihindeki kontrolde ana arının yumurtladığı , genç larvaların olduğu ve doğmak üzere olan erkek gözlerinin varlığı görüldü.