20 Ekim 2008 Pazartesi

Ne Olacak Şimdi


Şimdi ne olacak. 24 Ağustosta esen fırtına tüm köpük kovanları [çiftleştirme kutularını] uçurdu. Arkasından yağan sağanak yağmurda içindeki arıları öldürdü. Çamura bulanan petekler kullanılmaz hale geldi. Köpüklerin üzerine normal hava koşullarına göre ağırlık koymuştuk. Acaba devlet destekli Tarım Sigortası biz arıcılarıda kapsıyormu?

4 yorum:

Arıcı 07 dedi ki...

Cengiz;Öncelikle geçmiş olsun.Sigorta yapılıyor ama risk faktörü yüksek.Örnek 10.000ytl sigorta yaptırırsan 2500-3000 ytl pirim ödüyorsun.Sigortacılıkta pirim miktarı risk faktörüne bağlı.Bu açıdan derimki;Köpük kovan kullanımını terk et.Aynı ölçülerle su mdf'sinden kovan yap veya yaptır.ömrü çok uzun olacak.uçmayacak riskin azalacak.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

cengiz bey
ınan çok üzüldüm
buyuk geçmiş olsun

Unknown dedi ki...

cengiz kardeşin öncelikle geçmiş olsun hiç merak etme alan allah sana yenilerini verir kalbini ferah tut ne yazıkki arıcılığın sigortası henüz kapsama alanı içine dahil olmadı allah cc yardımcın olur inşallah.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Cengiz bey çok çok geçmiş olsun kökü sizde olan olmuş canınız sag olsun allah size yine verir sigorta konusunu sigortacılar birligine yazmış idik kovan tespitleri sabitlensin görüşecegiz dediler ama daha bir karar yok allah daha kötüsünden korusun