8 Şubat 2009 Pazar

Bahar Geliyor

4-7 Şubat 2009 arası işlemler

Son kontrol 19 Aralık 2008

Sıcaklık :15-18 C.

Hava : Parçalı bulutlu.

Çevre: Mor çiğdemler ve Karacan ağaçları açmaya başlamış. Nektari ağaçları açtı açacak. Turunçgil ağaçları uyanmaya başlamış. İlkbahar sesleniyor:"Hazır olun."

Arı uçusu : Karacan ağaçlarına uçuyor. Çok açık renk pollen getiriyor. Ben karacan ağacının kiremit renginde pollen verdiğini düşünüyordum ama ağaçların üzerinde dolaşan arıların bacaklarında çok açık sarı renkte pollen var. Mikroskobum olsa olayı çözeceğim.

Kovan içi : Son yağışlardan sonra genelde kovan tabanları nemli. Arı güneş gören güney yönünde yoğunlaşmış. Kuzeydeki ballı peteklerden bal tüketiyor. Orta ve güneydeki peteklerdeki bal kemeri duruyor.

Yavru: Bir kovanın çerçevelerini araladım. Mühürlü yavrusu var

Varroa: Arı üzerinde varroa görülmüyor. Bir kovanın önünde varroa dokunmuş yeni doğmuş arı görüldü.

Kışlama yeteneği : %100

Yaşama gücü : %100

Yapılanlar : Tamamına erken varroa mücadelesi için perizin verildi. Perizin solüsyonu hazırlanırken ılık su kullanıldı. Tamamına yeni yaptırdığım kek verildi. Kek içeriği: 50 kg. pudra şekeri + 13.5 kg. bal + 2 kg soya unu. Kenarda balı tüketilmiş çerçeveler alındı.

Çalışma sırasında arının davranışı: Açılan kovanların yanında yanar durumda körük bulunduruldu. Arı hiç saldırmadı. Damlatılan perizin solüsyonu ılık olduğundan arı üşümedi. Petek üzerine damlayanları hemen emmeye başladı. Kek üzerinde hemen gezinmeye başladı.

Gelecek: 15 Şubat 2009 gibi kontrol edilecek.

1 yorum:

Arıcı 07 dedi ki...

Ne zaman geliyor?Haberimiz yok...Havalar iyi..Bugün arıları baharda duracağı yere taşıdım.Yağmurda yağıyor.Durum iyi.Hayırlı bahar gelsin.