16 Ekim 2009 Cuma

Nasıl Kıydınız












17 Eylül gecesi arılığa giren hırsızlar 104 kovanın tamamına üşenmeden sinek ilacı üfürmüşler. Ölü arıları kürekle süpür. O kadar arı ölmüş. En baştaki 10 kovana sinek ilacı üfürdükten sonra kovan kapağını kapatarak arıları öldürmüşler. Kovanı açarak yavrulu petekleri bırakıp, ballı petekleri götürmüşler. Sonra ne olduysa işlerini yarım bırakıp gitmişler.
Her kovanda yaklaşık 50.000 arıyı öldürmüşler. Zehirli balı ne yapacaklarsa.
Bana verdikleri zarar çok büyük oldu. Bal çalarak verdikleri zarar 1 ise arıları öldürerek verdikleri zarar 10.000 oldu.
Üzüntümü tarif edemem. Günlerce ayağım geri geri giderek arılığa gittim. Arıları ordan başka yere taşıdım.
Ne diyeyiyim böyleleri de var. İnsanız diyerek geziyorlar.


25 yorum:

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

Allah belalarını versin diyeceksin inşallah ilaçlı balı yerlerde geberirler bari başkasına satmasalar balı çok üzüldüm benimde hırsızlara karşı çok alerjim var geçmiş olsun diyelim Allah sağlık versin

-TUTKUN ARICI- dedi ki...

Hocam öncelikle geçmiş olsun.Ya tamam balları çalacaksın silkele arıyı al git adi mahluk onca arıya nasıl kıydın.Bunları arılıkta yakalayıp kafasını kovana sokacaksın'ki sinirin yatışsın yinede Allah sabır versin kolaylıklar hocam..

Hüseyin Basri ÇALIŞKAN dedi ki...

merhaba .. çok üzücü br durum bizde bu hafta arılarımızı kazada kaybettik .. acınızı çokiyi anlıyorum. bunları yapan insan kılıklıları kınamaktan başka hiç bir şey gelmiyor elimden . umarım bundan sonra böyle olaylar yaşamazsınız..

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Cengiz bey,geçmiş olsun.Geçmiş zamanlarda kovanlarımı ayı parçaladı,balını yedi.Sizin kovanların başına gelen daha farklı.Zarar veren bu hayvanı tespit ederseniz yayınlayın,herkes tanısın.Tekrar geçmiş olsun.Saglıcakla kalın.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
buyuk geçmiş olsun
çok üzücü bir olay

Arıcı 07 dedi ki...

Değerli Kaedeşim Geşmiş Olsun.O acıyı yaşadım.Tam bir seferde 260 kovan arımızı söndürdüler.Onu yapanlar kendileride sönecek.Hiç dert etme.Allahın sana yazdığı bir imtihan.Sabret.Daha iyisine kolayca ulaşabilirsin.Şuan kaybediyor gibisin.Ama zaman sana çok kazandıracak.Allah yardımcın olsun.Senin kadar bende üzüldüm.Bunu yapanlar,aynı böyle ölümü yaşasınlar.

HB dedi ki...

Cengiz bey, sözün bittiği yer burası ancak inanılmaz üzüntü içerisinde olduğunuzu iyi anlıyoruz.

Bizlerde zaman zaman sizinkine bakarak küçükte olsa böyle sıkıntılar yaşadığımızda içimizde kopan fırtınaları bildiğimiz için anlamakta zorlanmıyoruz.

Üzüntünüzü azaltır mı bilmiyorum ama geçmişler olsun inşallak bundan sonra böyle sıkıntılar yaşamazsınız.

Bir de bunu yapanlara söylenecekler olmalı değil mi?

Fiziken insan gibi görünen ama insanlıktan hiç nasibini almamış o kadar çok varlık var ki aramızda.

Nereye gidiyoruz böyle...

Başka avunmamız gereken bir konuyu hatırlatayım...

İyi ki denk gelmiyoruz bu varlıklara. Al başına püsküllü bela...

Tekrar geçmiş olsun...

E.ÇOKENGİN dedi ki...

Büyük geçmiş olsun çok üzüldüm Allah inşallah o insanlara hakettikleri cezayı verir. Geçmiş olsun.

ariciahmet dedi ki...

Hocam geçmışolsun.
Boyle haberleri okuyunca insanlığın bittiğini düşünüyörüm,arıları zehirleyen o insan musveddesi canavar varya dunyada ondan tehlikeli birşey yoktur,o aldıkları ballı çerçeveleri ne yapacaklar diyorsun onları süzüp balları belkide organık bal diye millete yüttürürlar.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Geçmiş olsun.Üzülmemek elde değil;sizin oralarda çok garip olayların yaşandıgını tv lerde duyuyoruz.Sanırım bunu yapanda o garip insanlar!
Bilgi birikiminizide çalacak halleri yok ya.
Saygılar iyi çalışmalar.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Cengiz Bey.

Üzüntünüze katılıyor ve size sabırlar diliyorum.Bu iki ayaklı hayvanları İlahi adalete havale ediyorum.Bu ve bunun gibi ,insanlıktan nasibini almamış hayvanlar için ne yazık ki yapabileceğimiz fazla birşeyimiz yok.

d.m.t dedi ki...

Bende çok üzüldüm inanın! Jandarma, polis yakalayamadı anlaşılan!
Ama Allah cezalarını verir merak etmeyin! Sizde hakkınızı mutlak şekilde alırsınız!
Size geçmiş olsun; kalan arılara da sağlık sıhhat dileyelim!

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Hocam bunu yapanlar maalesef insanlıktan nasibini alamamış zavallılardır.Üzüntünüzü paylaşıyor birdaha böyle olumsuzlukla karşılaşmamanızı diliyorum.Saygılarımla.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Hocam üzülmemek elde değil,bu çirkin işlemi yapanlar maalesef insanlıktan nasibini alamamış zavallılar olmalı,tekrar geçmiş olsun allah birdaha böyle üzücü durumlarla hiçbirimizi karşı karşıya bırakmasın.Saygılarımla.

Unknown dedi ki...

değerli kardeşim yazılarınızı üzülerek okudum ne kadar üzüldüğümü bu satırlarla ifade edebilmek mümkün bu caniler insanliktan nasiplerini almamış 2 ayaklı ayılarda denilebilir.
allah sabırlar versin vede yardımcınız olsun

Trakya dedi ki...

Cengiz abi geçmiş olsun bu vahşice katliamı yapanlar yakın zamanda yakalanıp cezalarını fazlası ile cekmelerini dilerim bence bunlar insan olamaz abi en aşağılık yaratıklar dır bence selamlar.

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

Geçmiş olsun Rabbim böyle bir acıyı göstermesin Allah yar ve yardımcımız olsun sen bu dünya da yandın onlar nasıl hesap vereceklerini bilselerdi yaparlaymıydı hani sabaha kadar bir hamal bir ipin hesabını verememişler onlar bu hesabı bilmeyen kişiler yanık yerin otu tez biter derler Allah sana daha fazlasını verir inşallah selamlar

Ballı Baba dedi ki...

Allah size sağlık versin. Söyleyecek bir şey bulamadım, cani olsa bukadar olmaz. Yüce mevlam kıydıkları canların hesabını bu dünyada sorar inşallah.
Abi geçmiş olsun...

BOZKIR KARTALI dedi ki...

Geçmiş olsun arkadaşım. Bir arıcı için en zor durum her halde.Haklısın insan görünümünde bir çok yaratık geziyor her yerde.Tekrar geçmiş olsun...

Adsız dedi ki...

Güncellenen blogları okurken gördüm haberinizi gerçekten çok üzüldüm çok geçmiş olsun. sinek ilacı sıkılmış balı ne yapacak bunlar, kime satacaklar, kimleri zehirleyecekler...ne olacak sizin zararınız. çok geçmiş olsun :((

cengizbahar dedi ki...

Iaşadığım acı olay nedeniyle yorum ve telefonla ulaşan arıcı dostlara teşekkür ederim. Tanrı onlara benzer acılar yaşatmasın c.b.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Geçmiş olsun demekten başka elimizden gelen bir şey yok.

Bizim köyümüzde birisi vardı, doğada yaşayan arıları son baharda öldürüp ballarını alırdı. O kişi şu an yaşıyor ve sol tarafı felç.

İnsanlara o kadar faydası olan bir mahluku sebeb ne olursa olsun öldürmek, hemde baştan sona. Ne denebilirki, bu kişinin insanlıkla alakası zaten yok, sonuda çok kötü olacak. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın.

Mehmet Akpınar dedi ki...

Cengiz Bey'im,geçmiş olsun.Bize düşen görev neyse yapmaya hazırız.
Allah onların belasını versin.

Adsız dedi ki...

Cengiz Bey,epeydir internete girmediğim için,henüz haberim oldu,geçmiş olsun,çok üzüldüm,size bu zararı verenlerin Allah müstehakkını versin,inşaallah tesbit edilip de cezalandırılırlar.

Yusuf PEKMEZCİ

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

cengiz bey çok çok geçmiş olsun Allah belalarını versin inşallah ilaçlı balı kendileri yerlerde soyu geberir şerefsizler arıya ihtiyacın var ise bir kac kovan arı veririm allağından bulsunlar