5 Kasım 2009 Perşembe

Bal tüketimini artırmak


Sorun:Ürettiğimiz balları satmakta zorlanıyoruz.

Neden:Halkımız az bal tüketiyor.

Öneri:Bal tüketimini artırmak.

Mevcut durum: Yabancı sitelere baktığımızda pek çok ballı ürün görebiliyoruz. Ballı kağıtlı şeker, ballı pastalar, börekler. Ballı hazır yiyecekler vs. Biz balı kavaltıda dökme bal olarak tüketiyoruz.
Onuda bir defada satın almak zor geliyor.

Çözüm:Balı zengin yiyeceği olmaktan çıkartıp , ucuz satılan hazır yiyeceklerin içine koyarak satışa sunmak

Örnek ürün: Çukurovada çok tüketilen şeker sucuğu var. Glikoz + pudra şekeri + ceviz rulo şeklinde satışa sunuluyor. Tarsus'da buna bandırma deniyor. Birde bunun pekmezle yapılanı var. Onada yayla bandırması deniyor. Bu ürünlerin içine bal karıştırmak
Yine Ramazan Bayramında yoğun kağıtlı şeker tüktiyoruz. Kağıtlı şeker ve çikolata içine bal karıştırmak
Çocukların çok tükettikleri gofret vs. içine bal karıştırmak bal tüketimini arttırır.

Sonuç: Bu tür uygulamalar gerçekleşirse
Bal tüketimi artar
İnsanımız daha sağlıklı beslenir
Arıcılarımız daha kolay pazar bulur
Tüm girişimcilere duyurulur.

Hiç yorum yok: