1 Ocak 2009 Perşembe

Ders almak


Günlüğümden çıkardığım ders: 2 Ocak 2008 : Arılara gkikoz ile yaptığım kekleri vermeye başladım. 15 ocak 2008 'de geceler çok soğuk oldu. Çeşmeler dondu. Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemleri patladı. Arılar kekleri yiyor. Bende seviniyorum. Sonuç ay sonunda 6 kovan söndü. Hem de kovan içerisi besin dolu iken. arılar kayboldu. Ne ölüsü ne canlısı kaldı.

2 ocak 2009 : Gündüz ve gece soğuk sürüyor. Soğuklardan önce [19 aralık 2008]besin kontrolü , yer daraltması ve varroa mücadelesi yapılmıştı.


Düşüncelerim: Arıları 20 Ocak gibi kontrol etmek , kontrolde yumurtlama hazırlığı varsa biraz biraz beslemek , varroa kontrolü yapmak
Çukrovada esas bal tüketimi şubat ayı boyunca olmakta. Şubat ayında tam besleme yapmak. Beslemede peteklerdeki bal kemerlerinden kanatmak, pudra şekeri + bal ile kek yapmak, Sunar mısır fabrikasının ürettiği arı yemini şerbet olarak kullanmak

1 yorum:

Arıcı 07 dedi ki...

Sunarın bu arı yeminin fiatını bana e meil ile yazarmısın?Çünkü;Akdenizde bahar erken geldiğinden 15 Ocakta beslemeye geçeceğiz.Bende fiatını bileyim.Antalya'dada bayisi var.uygun fiata alma şansım olsun.